Puha mézeskalács recept

Puha mézeskalács recept

Azonnal puha mézeskalács

Sokféle puha mézeskalács recept található az interneten, amik azt ígérik, hogy azonnal omlós, puha lesz a mézeskalács. Számtalan receptet kipróbáltam már, és sokszor csalódtam ezekben a receptekben, mert nem lettek puhák a sütik.

Most egy olyan receptet osztok meg veletek, ami garantáltan a legjobb! Ez vált be a legjobban, többször készítettem már és mindig nagy sikere volt.

Puha mézeskalács recept:

Puha mézeskalács hozzávalói:

  • 25 dkg méz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
  • 50 dkg liszt
  • 2 csapott tk. szódabikarbóna
  • 2 egész tojás
  • 1 tojássárgája

Puha mézeskalács recept elkészítése:

  1. A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszert egy lábasban összeolvasztjuk.
  2. Ha összeolvadtak a hozzávalók, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját is – azért kell plusz tojássárgája, hogy még omlósabb, puhább legyen a mézeskalács.
  3. Belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és összegyúrjuk. Fontos: azonnal használjuk fel, nem kell pihentetni!
  4. Lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk és már süthetjük is a mézeskalácsokat (170-180°C-on, amíg aranybarna nem lesz).

 

Olyan mézestészta receptet keresel, ami masszívabb és házikó vagy dísz készítésére alkalmasabb? Itt találsz >>

4 thoughts on “Puha mézeskalács recept

    1. Körülbelül 170-180°C-on addig, amíg szép aranybarna nem lesz. Szerintem nincs pontos idő, minden sütő más, de nagyjából 10-15 perc.

  1. Kedves Viki!
    Szeretném megkérdezni, hogy ez az a fajta mézeskalács meddig őrzi meg a szavatosságát?
    Köszönöm a választ: Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

[i]
[i]