
Puha mézeskalács recept
Sokféle puha mézeskalács recept található az interneten, amik azt ígérik, hogy azonnal omlós, puha lesz a mézeskalács. Számtalan receptet kipróbáltam már, és sokszor csalódtam ezekben a receptekben, mert nem lettek puhák a sütik.
Most egy olyan receptet osztok meg veletek, ami garantáltan a legjobb! Ez vált be a legjobban, többször készítettem már és mindig nagy sikere volt.
Puha mézeskalács recept:
Puha mézeskalács hozzávalói:
- 25 dkg méz
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
- 50 dkg liszt
- 2 csapott tk. szódabikarbóna
- 2 egész tojás
- 1 tojássárgája
Puha mézeskalács recept elkészítése:
- A mézet, a cukrot, a vajat és a fűszert egy lábasban összeolvasztjuk.
- Ha összeolvadtak a hozzávalók, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját is – azért kell plusz tojássárgája, hogy még omlósabb, puhább legyen a mézeskalács.
- Belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és összegyúrjuk. Fontos: azonnal használjuk fel, nem kell pihentetni!
- Lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk és már süthetjük is a mézeskalácsokat (170-180°C-on, amíg aranybarna nem lesz).
Olyan mézestészta receptet keresel, ami masszívabb és házikó vagy dísz készítésére alkalmasabb? Itt találsz >>
5 thoughts on “Puha mézeskalács recept”
Kérdésem lenne, hány fokon, hány percig sütjük?
köszönöm!
Körülbelül 170-180°C-on addig, amíg szép aranybarna nem lesz. Szerintem nincs pontos idő, minden sütő más, de nagyjából 10-15 perc.
Kedves Viki!
Szeretném megkérdezni, hogy ez az a fajta mézeskalács meddig őrzi meg a szavatosságát?
Köszönöm a választ: Andrea
Kedves Andrea!
Jól záródó dobozban több hónapig is eláll.
Kérdésem, hogy a fenti receptből átlagos meretű kiszúróval kb hány db. készíthető?