Mézeskalács koszorú
Érdekel hogyan készül a mézeskalács koszorú? Gyönyörű asztaldísz lehet belőlük az ünnepekre, de ajándékba is tökéletes választás.
A mézeskalács koszorú elkészítése nem bonyolult és a fantáziánkra van bízva, hogyan díszítjük. Csinálhatunk klasszikus formában, pár kis harang dísszel vagy csillagokkal, de egy egész kis „falut” megjeleníthetünk rajta.
Milyen tésztából készüljön? Ez a recept a legjobb, amit házikókhoz, díszekhez, koszorúkhoz használhatunk.
Mézeskalács koszorú elkészítése:
- A tésztát a receptben leírtak szerint készítsd el. Nyújtsd ki 1-1,5 cm vastagra.
- Egy nagyobb tál segítségével szúrd ki a koszorút, majd a középső kört is egy kisebb pohárral vagy tállal.
- A kiszúrt tészta alá óvatosan csúsztass sütőpapírt és így emeld a tepsire, lehetőleg minél kevésbé deformálódjon a kör, így lesz szép miután megsül.
- A kis mécseseket is szúrd ki a tésztából. A gyertyát vedd ki a fém tartóból és szúrd ki vele a helyüket.
- Süsd meg a koszorú alapját.
- Amíg ez sül, készítsd el a díszítőelemeket. Fenyőfát, csillagot, angyalkát, házakat és ezeket is süsd meg.
- Ha minden megsült és kihűlt, zselatinozd le a mézeskalácsokat, ezzel tartósabb lesz és a máz is jobban fog rá tapadni. Hagyd teljesen megszáradni legalább egy éjszakát.
- A mécsesek helyét faragd ki egy kicsit, hogy teljesen jól illeszkedjen bele.
- A díszítéshez szükséged lesz írókára és terülő mázra.
- Először a kisebb díszítőelemeket díszítsd ki, majd ha megszáradtak zselatinnal ragaszd őket az alapra. Bemélyedést is készíthetsz nekik, hogy biztosabban megálljanak.
- Az írókával húzz kontúrokat az alapra, ahol majd terülő mázzal szeretnéd kitölteni, majd díszítsd kedved szerint a koszorúdat.
2 thoughts on “Mézeskalács koszorú”
Kedves Fruzsina, sajnos a „Hagyományos mézeskalács recept”-et nem tudom megnyitni hiába próbálok rálépni a tovább feliratra.
Segítene abban, hogy hozzájussak ehhez a recepthez?
Kedves Ágnes! Valószínűleg átirányítási hiba lehetett, mert nem működött rendesen a link. Javítottam, így meg tudja nyitni?