Mézeskalács puhítása

Mézeskalács puhítása

Mézeskalács puhítása dobozban

A mézeskalács ahhoz, hogy megpuhuljon a levegőből tud elegendő párát magába szívni, de ha túl száraz a levegő arra is van megoldás. Hogyan csináld: mézeskalács puhítása?

Mézeskalács puhítása tippek:

  • A kalácsokat tegyük egy jól zárható műanyag vagy fém dobozba. Gyűrjünk össze pár papírtörlőt vagy papír zsebkendőt, és tömjük bele egy pohárkába. Töltsünk a pohárba annyi vizet, amennyit a papírok magukba szívnak, majd a poharat tegyük a dobozba, a mézesek mellé és zárjuk le a dobozt. A mézeskalácsok körülbelül 3 nap alatt megpuhulnak. Ezzel a módszerrel a boltból vásárolt puszedlit is megpuhíthatjuk.
  • A mézeskalács puhításának egyik legegyszerűbb módja, ha a mézeskalácsokat egy dobozba teszed és mellé egy-két szelet almát. Ezzel meggyorsíthatod a puhulás folyamatát, mivel az alma savas gázt termel. Viszont figyelj rá és ne felejtsd ott napokig, mert az alma bepenészesedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük