Mézeskalács terülőmáz
Tudod mi az a mézeskalács terülőmáz? Amikor a mézeskalácsokon egy nagyobb mintát szeretnénk kitölteni cukormázzal, meggyűlhet a bajunk a sima írókázáshoz használt mázzal, hiszen az egy sűrűbb anyag. Kitöltéshez inkább használjunk terülőmázat, amit az íróka mázból pár pillanat alatt elkészíthetünk. Az íróka receptje >> ITT <<
A receptben megadott módon elkészítjük a cukormázat, majd apránként, langyos vízzel hígítjuk, amit mindig alaposan elkeverünk benne. Addig adagoljuk a vizet, míg a massza szépen terül és a keverés nyoma lassan kisimul. A kitölteni kívánt területet körbekontúrozzuk és ha ez megszáradt, terülőmázzal kitöltjük. Ha nem simul el rögtön, párszor óvatosan az asztalhoz ütjük és szépen ki fog terülni a mázunk. 50°C-os légkeveréses sütőben szárítjuk 10 percig. Szobahőmérsékleten is megszárad csak így nem lesz szép fényes a felülete.
Miután megszáradt díszíthetjük tovább.
One thought on “Mézeskalács terülőmáz”