Mézeskalács zselatinozás – Miért jó?
Hogyan varázsoljuk mézeskalácsunkat gyönyörű színesre? Az nem egy jó megoldás, ha a tésztába keverjük a színt és úgy sütjük, mert szinte lehetetlen olyan színt elérni, sütés közben elvesztjük a színeket. A legjobb megoldás a mézeskalács zselatinozás!
Sima, átlátszó zselatinnal is érdemes lekenni a mézeskalácsok mindkét oldalát, hogy fényes legyen.
Miért jó a mézeskalács zselatinozás?
- a zselatin fényessé teszi a mézeskalácsokat, sokkal szebbek lesznek
- lezselatinozott mézeskalácsra a máz is jobban fog tapadni
- ha elrontjuk a díszítést, száradás után csak lekaparjuk a kalácsról, hiszen a zselatinnak köszönhetően nem a tésztához ragad
- csodás színekben pompázhatnak a mézeskalácsok, ha színezzük a zselatint
Mézeskalács zselatinozás: zselatin recept:
- 1 csomag zselatin (20 g)
- 1 dl hideg víz
Mézeskalács zselatinozás, így csináld:
- A vizet öntsd egy kis tálba és tedd bele a zselatint, hagyd, hogy felázzon.
- Ha felázott a zselatin, melegítsd fel mikróban.
- A zselatin a kihűlt mézeskalácsokra egy ecset segítségével kend fel.
- Először a mézeskalács hátulját és oldalát kend le, majd ha teljesen megszáradt, az elejét is.
Ezzel a zselatinnal ragaszthatjuk össze a házikót vagy dobozt is.
Ha színes mézeskalácsot szeretnél:
Pár csepp ételfesték gélt keverj a zselatinba, majd a mézeskalács megfelelő részére vidd fel egy ecset segítségével. Az előzőleg lezselatinozott mézeskalácsokra vidd fel a színt.
One thought on “Mézeskalács zselatinozás – Miért jó?”
Diabeteszes lévén méz helyett a saját készítésű, nyírfacukros pitypangszirupot használom. Mézillatú, jobb, mint az agávé!