Mézeskalács zselatinozás – Miért jó?

Mézeskalács zselatinozás – Miért jó?

Hogyan varázsoljuk mézeskalácsunkat gyönyörű színesre? Az nem egy jó megoldás, ha a tésztába keverjük a színt és úgy sütjük, mert szinte lehetetlen olyan színt elérni, sütés közben elvesztjük a színeket. A legjobb megoldás a mézeskalács zselatinozás!

Sima, átlátszó zselatinnal is érdemes lekenni a mézeskalácsok mindkét oldalát, hogy fényes legyen.

Miért jó a mézeskalács zselatinozás?

  • a zselatin fényessé teszi a mézeskalácsokat, sokkal szebbek lesznek
  • lezselatinozott mézeskalácsra a máz is jobban fog tapadni
  • ha elrontjuk a díszítést, száradás után csak lekaparjuk a kalácsról, hiszen a zselatinnak köszönhetően nem a tésztához ragad
  • csodás színekben pompázhatnak a mézeskalácsok, ha színezzük a zselatint

Mézeskalács zselatinozás: zselatin recept:

  • 1 csomag zselatin (20 g)
  • 1 dl hideg víz

Mézeskalács zselatinozás, így csináld:

  1. A vizet öntsd egy kis tálba és tedd bele a zselatint, hagyd, hogy felázzon.
  2. Ha felázott a zselatin, melegítsd fel mikróban.
  3. A zselatin a kihűlt mézeskalácsokra egy ecset segítségével kend fel.
  4. Először a mézeskalács hátulját és oldalát kend le, majd ha teljesen megszáradt, az elejét is.

Ezzel a zselatinnal ragaszthatjuk össze a házikót vagy dobozt is.

Ha színes mézeskalácsot szeretnél:

Pár csepp ételfesték gélt keverj a zselatinba, majd a mézeskalács megfelelő részére vidd fel egy ecset segítségével. Az előzőleg lezselatinozott mézeskalácsokra vidd fel a színt.

 

 

One thought on “Mézeskalács zselatinozás – Miért jó?

  1. Diabeteszes lévén méz helyett a saját készítésű, nyírfacukros pitypangszirupot használom. Mézillatú, jobb, mint az agávé!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük