Mézeskalács fűszerkeverék

Mézeskalács fűszerkeverék

A mézeskalács a fűszerektől az igazi! Fahéj, szegfűszeg, gyömbér – mind-mind csodás illattal töltik meg az otthonunkat, amikor a mézeskalácsban használjuk őket. Miből áll a mézeskalács fűszerkeverék? Most megtudhatod!

Miért jó, ha otthon készül?

  • mert pillanatok alatt elkészül
  • biztosan tudod mi van benne
  • a saját ízlésedre alakíthatod a fűszerkeveréket
  • sokkal olcsóbb mint a boltban kapható kész fűszerkeverékek, hiszen többet készíthetsz és elteheted későbbre

A legfontosabb alaphozzávalók a fahéj és a szegfűszeg.

A mézeskalács fűszerkeverék hozzávalói:

  • 1 evőkanál tisztított kardamom
  • 1 db csillagánizs
  • 1,5 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál szegfűbors
  • 1 evőkanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál őrölt szárított gyömbér
  • 1 kávéskanál reszelt szerecsendió

A mézeskalács fűszerkeverék elkészítése:

  1. A fűszereket egy mozsárba tesszük és finomra őröljük. (Ha nincs mozsarad, megteszi egy konyhai aprító is).
  2. Egy jól zárható edénybe tesszük az elkészült mézeskalács fűszerkeveréket.

Tipp: Egy helyes üvegcsébe téve remek ajándék lehet a saját készítésű fűszer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük