Mézeskalács fűszerkeverék
A mézeskalács a fűszerektől az igazi! Fahéj, szegfűszeg, gyömbér – mind-mind csodás illattal töltik meg az otthonunkat, amikor a mézeskalácsban használjuk őket. Miből áll a mézeskalács fűszerkeverék? Most megtudhatod!
Miért jó, ha otthon készül?
- mert pillanatok alatt elkészül
- biztosan tudod mi van benne
- a saját ízlésedre alakíthatod a fűszerkeveréket
- sokkal olcsóbb mint a boltban kapható kész fűszerkeverékek, hiszen többet készíthetsz és elteheted későbbre
A legfontosabb alaphozzávalók a fahéj és a szegfűszeg.
A mézeskalács fűszerkeverék hozzávalói:
- 1 evőkanál tisztított kardamom
- 1 db csillagánizs
- 1,5 evőkanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál szegfűbors
- 1 evőkanál szegfűszeg
- 1 evőkanál őrölt szárított gyömbér
- 1 kávéskanál reszelt szerecsendió
A mézeskalács fűszerkeverék elkészítése:
- A fűszereket egy mozsárba tesszük és finomra őröljük. (Ha nincs mozsarad, megteszi egy konyhai aprító is).
- Egy jól zárható edénybe tesszük az elkészült mézeskalács fűszerkeveréket.
Tipp: Egy helyes üvegcsébe téve remek ajándék lehet a saját készítésű fűszer.