Cukormentes mézeskalács

Cukormentes mézeskalács

A karácsonyi hangulat elengedhetetlen kelléke a mézeskalács. A diétázók és a cukorbetegek bajban lehetnek ilyenkor, hiszen a mézeskalács nem igazán diabetikus édesség. Nekik sem kell lemondaniuk róla! Mutatok egy cukormentes mézeskalács receptet, amit mindenki bátran fogyaszthat. Méz helyett a legjobb alternatíva az agave szirup, ami egy természetesen előállított édesítő, nagyon hasonlít a mézhez.

Cukormentes mézeskalács recept:

Cukormentes mézeskalács hozzávalók:

  • 200 g agave szirup
  • 150 g édesítőszer (eritrit, stevia)
  • 100 g vaj
  • fűszerek
  • 2 tojás
  • 0,5 kg liszt
  • 1 tk. szódapor
  • /puhább lesz, ha +1 tojássárgáját is teszünk a tésztába/

Cukormentes mézeskalács elkészítése:

  1. A szirupot, a cukrot és a vajat összeolvasztjuk egy lábasban.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, ez lehet készen kapható mézeskalács fűszerkeverék is, de ha nincs kéznél, tegyél bele fahéjat, szegfűszeget.
  3. Ha kicsit kihűlt a keverék, hozzákeverjük a tojásokat gyors mozdulatokkal.
  4. A lisztet elkeverjük a szódaporral és elvegyítjük a folyadékkal.
  5. Addig gyúrjuk, amíg egy gombóccá összeáll, ha szükséges adunk még hozzá lisztet.
  6. Maximum fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

A cukormentes mézeskalácsokat is díszítheted cukormázzal, de ehhez se porcukrot használj, hanem por állagú édesítőszert (szerencsére már sok cég előállítja az édesítőket ilyen formában is) vagy házilag ledarált édesítőszert.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük