Bögrés mézeskalács
Régóta keresed azt a mézes receptet, amivel nem kell sokat pepecselni, nem ragad és semmi perc alatt elkészül?
Feltétlen próbáld ki ezt a bögrés mézeskalács receptet, mert ettől egyszerűbben nem fogsz mézeskalácsot sütni!
Hogy miért lesz neked is kedvenced ez a bögrés mézeskalács recept?
Azért mert,
- a hozzávalókat „bögrésen” találod meg
- a tésztához a hozzávalókat egyszerűen összedolgozod és már nyújthatod is
- a kiszaggatott sütik hamar megsülnek (kb. 10 perc)
- a díszítéshez nem kell más csak egy kis porcukor, víz (színes drazsé)
- a felnőttek legalább annyira imádják a mézeskalács figurákat, mint a gyerekek.
És tudod mi a legjobb benne?
Az, hogy miután a mézeskalács figurák kisültek egyből puhák lesznek és ez így is marad, nem keményedik meg a tészta. Ha nem fogy el azonnal az első adag süti, akkor tárold fémdobozban. A különböző formájú mézeskalácsokat becsomagolhatod celofánba és akár ajándékba is adhatod. Karácsonyi meglepinek tökéletes választás.
A bögrés mézeskalács receptje:
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 2 tojás
- 15 dkg puha vaj, vagy margarin
- fél bögre méz
- egy kis sütőpor, vagy szódabikarbóna
- mézeskalácsfűszer
- vaníliás cukor
- porcukor, pár csepp víz és színes drazsék a díszítéshez
Elkészítés:
- 3 dl-es bögrével mérd ki a hozzávalókat egy tálba, dolgozd össze az alapanyagokat.
- Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd szaggasd ki a formákat.
- Helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy sütőlapra.
- 180 °C-ra melegítsd elő a sütőt, és kb. 8-10 perc alatt süsd készre a sütiket.
- 1 evőkanálnyi porcukorhoz tegyél pár csepp vizet, keverd ki, hogy sűrű cukormázat kapj, tedd eldobható habzsákba a mázat, vágj rá egy pici lyukat.
- A cukormázból tegyél pöttyöket, majd nyomd bele a drazsét, hagyd kicsit száradni és máris készen vagy.
Tipp: ha M&Ms csokidrazsét használsz, akkor sütés előtt is belenyomhatod a tésztába a cukorkákat, ez a cukorka sütésálló, így még könnyebb dolgod lesz.