Bögrés mézeskalács

Bögrés mézeskalács

Régóta keresed azt a mézes receptet, amivel nem kell sokat pepecselni, nem ragad és semmi perc alatt elkészül?

Feltétlen próbáld ki ezt a bögrés mézeskalács receptet, mert ettől egyszerűbben nem fogsz mézeskalácsot sütni!

Hogy miért lesz neked is kedvenced ez a bögrés mézeskalács recept?

Azért mert,

  • a hozzávalókat „bögrésen”  találod meg
  •  a tésztához a hozzávalókat egyszerűen összedolgozod és már nyújthatod is
  •  a kiszaggatott sütik hamar megsülnek (kb. 10 perc)
  • a díszítéshez nem kell más csak egy kis porcukor, víz (színes drazsé)
  • felnőttek legalább annyira imádják a mézeskalács figurákat, mint a gyerekek.

És tudod mi a legjobb benne?

Az, hogy miután a mézeskalács figurák kisültek egyből puhák lesznek és ez így is marad, nem keményedik meg a tészta. Ha nem fogy el azonnal az első adag süti, akkor tárold fémdobozban. A különböző formájú mézeskalácsokat becsomagolhatod celofánba és akár ajándékba is adhatod. Karácsonyi meglepinek tökéletes választás.

 

A bögrés mézeskalács receptje:

Hozzávalók:

  • 4 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg puha vaj, vagy margarin
  • fél bögre méz
  • egy kis sütőpor, vagy szódabikarbóna
  • mézeskalácsfűszer
  • vaníliás cukor
  • porcukor, pár csepp víz és színes drazsék a díszítéshez

Elkészítés:

  1. 3 dl-es bögrével mérd ki a hozzávalókat egy tálba, dolgozd össze az alapanyagokat.
  2. Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd szaggasd ki a formákat.
  3. Helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy sütőlapra.
  4. 180 °C-ra melegítsd elő a sütőt, és kb. 8-10 perc alatt süsd készre a sütiket.
  5. 1 evőkanálnyi porcukorhoz tegyél pár csepp vizet, keverd ki, hogy sűrű cukormázat kapj, tedd eldobható habzsákba a mázat, vágj rá egy pici lyukat.
  6. A cukormázból tegyél pöttyöket, majd nyomd bele a drazsét, hagyd kicsit száradni és máris készen vagy.

 

Tipp: ha M&Ms csokidrazsét használsz, akkor sütés előtt is belenyomhatod a tésztába a cukorkákat, ez a cukorka sütésálló, így még könnyebb dolgod lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

[i]
[i]